Agildes Terrific Prix d’Hobbe ”Timmy”

Agildes Terrific Prix d’Hobbe
“Timmy”
Född: 2010-11-25
Ägare: Anna Näslund, Tullinge
Timmy och matte Anna håller igång med främst rallylydnad och sök men har en aktiv vardag tillsammans. Timmy är kontorshund med matte under dagarna och tar sitt jobb som tiggare på största allvar.

Meriter
Rallylydnad:
2 godkända resultat i Nybörjarklass.

 Avliden: 2016-11-18

Historien om Timmy författad av Anna Näslund 2011-11-30

 Agildes Terrific Prix d’Hobbe ”Timmy”

Föddes med sina 5 syskon som just den 5:e valpen  2010-11-25.

Han var från början en lugn kille som tog lite tid på sig att tina upp och han var inte direkt någon favorit hos mig, jag skulle ligga i valphagen och välja ut den som kändes RÄTT eftersom pappa Hobbe levt hos oss i 13 år och jag ville egoistiskt nog känna att jag fått tillbaka lite av honom.  Tik eller hane var helt ointressant. Vid 6 veckor tyckte vi nog han hade lite väl korta ben.

 

Timmy 5 veckor

Tiden gick och leverans skedde med dom övriga valparna i mitten av januari, Timmy ville vi behålla och se hur hans utveckling artade sig så i Mars 2011 bar det av till ReDog i Västerås för att träffa Stefan Rosén och få en bedömning av hans korta ben och framför allt om han hade ont.

Timmy 3,5 mån

Stefan kände igenom honom och konstaterade att någon smärta hade han inte men han hade torde ha chondrodysplasi vilket betyder enkelt förklarat, fel på tillväxtzonerna i skelettet, Stefan förklarade och visade i böcker, själv har han rehabiliterat ca 100 st. hundar med chondrodysplasi av olika raser dock aldrig en Tollare.

Man tror att eftersom alla hundraser är en blandning av varandra från början och är en mycket mindre population än t.ex. människor så dyker det ibland upp den kortväxta delen från raserna i vissa individer och i en större ras blir givetvis detta olyckligt. Taxar och Bassett t.ex. avlar man på detta viset för att uppnå de korta benen.

Vi bestämde oss för att ge detta en chans och bokade tid till Strömsholm för vidare undersökning och röntgen, där konstaterades att strålbenet (radius) som är det tunna benetinte hade kvar någon tillväxt zon men armbågsbenet (ulna) som är det kraftigare hade kvar tillväxt så i samråd med veterinär Lennart Sjöström beslutade vi oss för att operera ett ben i taget.

Den 16/5-2011 opererades det högra benet eftersom Timmy lyckats få en liten spricka i en tå. Operationen gick bra och vi fick hämta honom efter 2 dagar med lindat ben.

Beskrivning: bild.JPG

Vi körde lite simning och kortare promenader, massage m.m. och sen den 14/6-2011 opererades det vänstra benet efter noggrann kontroll av veterinären, denna gång fick ha ligga inne i 3 dagar och sen vi fick vi hem honom igen.

Beskrivning: bild.JPG

Nu började den intensiva perioden av Rehab pust pust och som tur var hade jag semester för det blev simning, promenader 4x 10-15 min, treadmill, novaphone och massage som vår kära Carina Franzén skötte, alla inom rehab som vi träffat under den här tiden tycker det är fantastisk att Timmy har en personlig massös (Tack Carina ❤ du har varit oumbärlig) jag kan säga att varje gång Carina kommer kryper Timmy upp i hennes famn och det ser ut som han säger med ögonen ”kan du klämma lite på mig idag?”  I dagarna som varit har vi vart hos Stefan Redog och på Strömsholm för en slutcheck av vårt arbete och vi har fått mer än väl godkänt, han är smärtfri och får nu leva fritt med inga restriktioner, JIPPI!

Detta har varit slitsamt men nu med facit i hand har det varit värt allt slit för Timmy är i mina ögon fantastisk bra, han har dom egenskaperna jag främst önskar, nämligen pappas mentalitet och mycket av mammas samarbetsvilja så jag fick verkligen den valpen som jag ville ha i slutändan. Som avslutning kan jag säga att vi just nu tränar inkallning för vi ligger ju lite efter med det he he 😉

Är det någon som har några frågor eller är nyfikna att få veta mer kring det här är ni hjärtlig välkomna att höra av er till mig.

Beskrivning: DSC_0582.jpgBeskrivning: DSC_0591.jpg

Timmy 11 mån

 

Timmy, hans bror Zacke och kompisen Texas, vintern 2012

 

Timmy simmar, februari 2012