Kennel Agildes på Tollarspecialen 2018!

Så har det då äntligen blivit dags att summera ytterligare en fantastisk Tollarspecial för kennel Agildes. Årets Tollarspecial gick av stapeln 2-5/8 på Muskö i Stockholms skärgård och bjöd på en hel del magical moments!

Den största bragden när det gäller utställningen stod Aston (Agildes Smashing Lexid) för då han, efter att ha tilldelats HP, först vann en juniorklass med 17 hanar och sedan kammade hem BIS-junior, bästa hane och BIM.
DSC_0212 DSC_0267 38612444_1809503342496978_1117374607213461504_n
I juniorklass hanar ställdes även Dixon (Agildes Bourbon Of Dixton) och även han tilldelades HP och slutade som tredje bästa juniorhane.

I juniorklass tikar deltog Tyra (Agildes Stunning Lexid), Margååt (Agildes Mackmyra Of Dixton) och Irish (Agildes Irish Of Dixton). Alla tre belönades med HP men allra bäst gick det för Irish som slutade som andra bästa juniortik. 38939048_10216174137642633_5509364827883044864_n
(Margååt, Agildes Mackmyra Of Dixton).

I öppenklass hanar ställdes bröderna Hugo (Agildes My Glorious Moon Stone) och Zilas (My Glorious Quatrz Stone) och båda belönades med HP och placerade sig på andra respektive fjärde plats.
DSC_0043 DSC_0066
Zilas med matte Åsa (första bilden) och Hugo med matte Ellen (i mitten på andra bilden).

I öppenklass tikar ställdes Zelda (Agildes Boost Of Emotions). Hon blev oplacerad och utan HP denna gång men gjorde ändå en fin insats i utställningsringen.

I jaktklassen ställdes Lexus (Agildes M&M Taste Like Smash) och även han belönades med HP och placerade sig, närmare bestämt på tredje plats, av 23 hanar.
DSC_0127
Lexus syster Fira (Agildes M&M Taste Like Marshmallow), som också ställdes i jaktklassen, (och fick HP och blev placerad på andra plats) gjorde en kanoninsats i SE UCH-finalringen och väl där slutade hon som BIS-SE UCH (best in show svensk utställningschampion med jaktmerit). I jaktklass tikar ställdes även Melba (Agildes Boost Of Passion) och hon belönades med HP och slutade som fjärde bästa jaktklasstik.
DSC_0244
I championklassen deltog tre Agildes-hundar. Rex (Agildes Victory Prix d´Hobbe) tilldelades HP med blev oplacerad och för Ezzi (Agildes My Glorious Emerald Stone) blev resultatet det samma (HP, men oplacerad). Java (Agildes Glorious Prix d´Hobbe) lyckades dock knipa en finfin andraplacering (med HP) i championklassen.

Ur Agildes-gänget deltog även en veteran, nämligen Caxie (Agildes Dreamcatcher) som är hela 12,5 år gammal. Härliga tant-Caxie gjorde en superfin insats i ringen men blev oplacerad i en stor klass med veterantikar.

Caxie ingick i kennel Agildes uppfödargrupp tillsammans med Aston, Lexus och Rex och den fina kvartetten (ålder 1,5-12,5 år) lyckades bli tredje bästa uppfödargrupp med HP.
DSC_0170
Kennel Agildes deltog även med en avelsgrupp efter Java och det gänget slutade som andra bästa avelsgrupp med HP.
DSC_0160
Förutom på utställningen deltog även ett gäng Agildes-hundar på andra aktiviteter. Både Whiskey (Agildes Treasure Poseidon) och Freyja (Agildes Treasure Freyja) gjorde superbra insatser på agility-banan och i lydnadens startklass lyckades Mio (Agildes Blueberry Surprise) och matte Jenny fixa ett godkänt resultat.

Återigen, stort tack för att ni förvaltar era Agildes-hundar så fint och stort, stort grattis till alla FANTASTISKA resultat – både ägare och hundar kan känna sig oerhört stolta över sina insatser!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s